„Ne sírj, hogy vége lett, mosolyogj, mert megtörtént!” – Interjú a visszavonuló Fejes Mesivel

június 7, 2023

Sajnos minden szezon végén vannak olyan korcsolyázóink, akik úgy döntenek, az élet más területein is szeretnének bizonyítani, és visszavonulnak élsportolói karrierjüktől. Az idei szezonban három csodálatos korcsolyázótól búcsúzunk, egyikük Fejes Mesi, akit most a további terveiről, és a Team Passionben töltött 6 szezonjáról kérdeztünk.

Miért döntöttél úgy, hogy visszavonulsz az élsporttól?

Az évek alatt pszichológus lettem és sikerült a szakmai karrieremet megalapozni. Ahhoz, hogy tovább léphessek ezen a téren, fel kellett adnom az élsportot, mivel úgy éreztem, a kettő együtt már nem fér meg egymás mellett sem időben, sem pénzben és sem energiában. Talán nem mondok újat azzal, hogy az élsport a testet is rendkívüli módon igénybe veszi, ami jelez, ha már elérte a határait. Nekem most jelzett és hallgattam is rá.

Mik a terveid a visszavonulásod után?

Terveim között szerepel a tanulmányaim folytatása, amit a Sportpszichológus szakképzésre való jelentkezésemmel kezdek. Szeretnék sportközelben maradni a jövőben, ha nem sportolóként, akkor legalább szakemberként. Szívesen utaznék, szeretnék több energiát a munkámba fektetni, valamint jó lenne megtalálni azt, hogy az élsport után hogyan tudok úgy rendszeresen sportolni, hogy ne unjam az egészet😄

Milyen érzések kavarogtak benned, amikor meghoztad ezt a döntést?

Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést. Szívem szerint életem végéig korcsolyáznék, de sok tényező amellett szólt, hogy itt az ideje abbahagyni. Egyik szemem sír, másik nevet. Ne sírj hogy vége lett, mosolyogj mert megtörtént! És még sorolhatnám ezeket, de lényeg a lényeg, vegyes érzéseim voltak.

Melyek voltak a legnagyobb kihívások és nehézségek, amelyekkel szembenéztél a sportkarriered során?

Egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy tudjam tartani a lépést a csapattal, de rengeteget segítettek a lányok és az edzők – korábbi edzők is –  abban, hogy fejlődni tudjak. A sportkarrierem során, nehézséget jelentett számomra a rugalmasság is, de szép lassan ez is fejlődésnek indult, főleg a pandémia ideje alatt, amikor erre a skillre mindennél jobban szükségem/szükségünk volt.

Milyen hatással volt a sport és a Team Passion az életedre?

Rettenetesen hálás vagyok, hogy sportolhatok/sportolhattam, nem is beszélve arról, hogy volt lehetőségem élsportolónak lenni. Nagyon sokat köszönhetek a sportnak és a csapatnak is pl. életre szóló barátságokat és élményeket. Megtanultam mi a kitartás, az akaraterő, a csapataszellem, milyen amikor már nagyon nem kívánod azt az utolsó stadion kört, de megteszed, mert van egy célod, amiért küzdesz és elmész a végsőkig. Úgy gondolom, hogy mindaz, amit a sporttól kaptam csak előnyömre válhat a sporton kívüli életemben.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat a Team Passionben töltött évek alatt?

Nehéz csak egyet kiemelni, úgyhogy inkább legyen több. Az egyik felejthetetlen élményem az első világbajnokságomon, a rövid program. Leírhatatlan érzés volt először vb-n futni a csapattal és még a program is jól sikerült. Kiemelném még a 2019-es Budapest Kupát, ahol rengeteg magyar szurkoló egyként izgult értünk a kűr napon. Hihetetlen hangulatot teremtettek a verseny alatt és megtisztelő volt aznap a jégen állni. Természetesen sose felejtem el azt a pillanatot sem, amikor világbajnok 8., majd egy évvel később világbajnok 7. helyezett lett a csapat😊

HAMILTON, CANADA – APRIL 09: Team Passion from Hungary celebrate after seeing their score following the Free Program during the ISU World Synchronized Skating Championships at FirstOntario Centre on April 09, 2022 in Hamilton, Ontario, Canada. (Photo by Vaughn Ridley/International Skating Union via Getty Images)

Milyen tanácsot adnál a fiatal korcsolyázóknak, akik egyszer a Magyar Szinkronkorcsolya Válogatottban szeretnének korcsolyázni?

KITARTÁS! Minden nap, minden edzés közelebb visz ahhoz, hogy egyszer a csapat tagja lehess és Te is ott állhass Magyar Válogatottként a Világbajnokság jegén😊

Mit jelent számodra a Team Passion?

Az, hogy a Team Passion tagja lehettem, eddigi életem legnagyobb eredménye, teljesítménye és sikere. Szeretetteljes, inspiráló és támogató közösség a csapat, ahol mindenkinek van lehetősége arra, hogy kihozza magából a maximumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük