Történelmi sikerrel zártuk a 2022-23-as versenyszezont!

június 4, 2023

Egy kemény és intenzív szezon után a Magyar Szinkronkorcsolya Válogatott történelmi sikert aratott az amerikai Lake Placid-ben megrendezésre kerülő, 2023. évi Szinkronkorcsolya Világbajnokságon!

Hogy mi vezetett ehhez a fantasztikus eredményhez? Az alábbi cikkben összeszedtük a 2022-23-as szezon legfontosabb állomásait.

BudaSkate Cup – 1. hely 🥇

A szezon legelső versenye mindig extra izgalmakkal jár, hiszen itt debültálnak az új versenyprogramok. A haza rendezésű BudaSkate Cup tökéletes bemelegítés volt a külföldi megmérettetések előtt. A pontszámok tekintetében már itt megmutatkozott, hogy a programok rendkívül erősek, így a csapat motiváltan, és egy aranyéremmel vágott bele a szezonba.

BudaSkate Cup

Santa Claus Cup – 3. hely 🥉

A csehországi Brno-ban megrendezésre került Santa Claus Cup volt a csapat első nemzetközi versenye az új programokkal. Az apró hibák ellenére egy szép pontszámmal és egy bronzéremmel zárult a versenyhétvége.

Santa Claus Cup – RÖVID PROGRAM

Santa Claus Cup – SZABAD PROGRAM

Országos Bajnokság – 1. hely 🥇

A hazai bajnokság mindig különleges esemény a csapat számára, hiszen itt kapják meg a hivatalon indulási jogot a Világbajnokságra. A versenyzők elképesztő formában voltak, és a csapat két csodálatos programot bemutatva megszerezte az első helyet. Történelmi siker is ez egyben, hiszen a Team Passion 15. alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára, megszerezve ezzel a Magyar Bajnoki címet, és elérve a 200 pontos álomhatárt.

Országi Bajnokság – RÖVID PROGRAM

Mozart Cup // ISU Challenger Series – 7. hely

Az ausztriai, festői szépségű Salzburgban megrendezett Mozart Cup egyben egy mini Világbajnokság is volt, hiszen egy rendkívül erős mezőny gyűlt össze. Szinte minden nagy nemzet képviseltette magát a legerősebb csapataival. Így a lányokon is hatalmas nyomás volt, de az apró hibák ellenére megfelelően helyt tudtak állni, és végül a 7. helyezést szerezték meg.

A Mozart Cup egyben a Challenger Series versenysorozat egyik állomása is volt. A Szinkronkorcsolya Challenger Series egy maximum öt, kiemelt nemzetközi versenyből álló versenysorozat, amelyek összekapcsolódnak. A sorozatba tartozó versenyek megfelelő lehetőséget biztosítanak a csapatok számára, hogy nemzetközi szinten is megmérettessék magukat, és Világranglista pontokat szerezzenek, ezáltal felkészüljenek az ISU Világbajnokságon való részvételre.

Mozart Cup – RÖVID PROGRAM

Mozart Cup – SZABAD PROGRAM

Spring Cup // ISU Challenger Series – 8. hely

Az olaszországi Spring Cup szintén az ISU Challenger Series versenysorozatának része volt. Bár a csapat a nyolcadik helyen végzett, a verseny ismételten nagyszerű lehetőséget nyújtott a fejlődésre, és így már tudtuk, hogy melyek a programnak azok a részei, amelyeket javítani kell még a Világbajnokság kezdete előtt.

Spring Cup – RÖVID PROGRAM

Spring Cup – SZABAD PROGRAM

UTE Cup – 1. hely 🥇

Az UTE Cupon a csapat újra hazai pályán bizonyította tehetségét, és a rövid programot követően az első helyen állt. Sajnos mindig történnek váratlan helyzetek, amikre Mi sem tudunk felkészülni. A versenyt megelőző pénteki napon sérülés miatt 3 embert kellett lecserélni a programokban. AZ UTE Synchro CUP szombati napján így állt jégre a csapat, és a nehézségek ellenére egy szép rövid programot sikerült bemutatniuk.
A szabad program elemei, és a csapat egészsége miatt azonban azt a döntést kellett meghoznunk, hogy visszalépünk a vasárnapi versenynapról. A szezon ezen pontján már rendkívül közel volt a Világbajnokság, ahol szerettünk volna 110%-os formát nyújtani, ezért úgy éreztük, nem éri meg kockáztatni ebben a helyzetben.

BudaSkate Spring Cup – 1. hely 🥇

A Világbajnokság előtti hétvégén még egy utolsó hazai pályás verseny várt a csapatra, a BudaSkate Spring Cup. Igazi örömkorcsolyázás volt ez, hiszen a szezon legfontosabb versenye előtt még jégre állhattunk családjaink és barátaink előtt. Két szinte hibátlan programot sikerült bemutatnunk, mely hatalmas motivációt és erőt adott a Világbajnokságra. A versenyt egy fényesen csillogó aranyéremmel zártuk.

Szinkronkorcsolya Világbajnokság 2023 – 7.hely

Az igazi sporttörténelmi siker itt íródott.

A rövid programot követően a jégen hagytuk a szívünk egy darabját, beért a szezon kemény munkája. Hibátlan program volt, és a világ 4. legjobb nemzeteként, a 7.helyről vártuk a folytatást.

A szabad program napján a csapatra hatalmas nyomás nehezedett, tudták, hogy itt most a lehető legjobb formájukat kell hozniuk, hiszen a verseny nagyon szoros, a mezőny pedig rendkívül erős, és minden apró részlet döntő lehet. Ennek tudatában léptek jégre a világ legjobbjai közt. Sikerült hiba nélkül bemutatni a szabad programot, és amikor kiírták a pontokat, a csapatot eufórikus érzés öntötte el, hiszen bebizonyosodott, hogy a kemény és kitartó munka meghozta a gyümölcsét!
Magyarország a világ 4., és Európa 2. legjobb nemzete lett, ezzel sporttörténelmi sikert írva hazánknak.

A 2022-23-as versenyszezonban a Team Passion tagjai fantasztikus eredményeket értek el, mind hazai, mind nemzetközi szinten. A szorgalom, a kitartás és a kemény munka beérett, és a Világbajnokságon elért sporttörténelmi helyezéssel felkerült a pont az i-re. A következő szezonra a csapat továbbra is motiváltan készül, hogy tovább fejlődjön és újabb sikereket érjen el a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük