Történelem

A magyar szinkronkorcsolya-válogatott 2007 nyarán Team Passion néven alakult meg azzal a céllal, hogy Magyarország egy ütőképes csapattal képviselje magát a 2008-as hazai rendezésű világbajnokságon. A válogatott elérte célját, az addigi legjobb magyar eredményt felülmúlva a 14. helyen végzett a világbajnokságon, s ezzel új lehetőségek nyíltak meg a csapat előtt.

A Team Passion Miskolcon, az ország akkori legnagyobb szinkronkorcsolya bázisán töltötte felkészülési idejének nagy részét, majd Budapestre költözött a csapat. A leküzdendő akadályok száma egyre csak nőtt, és harcoltunk azért, hogy a csapat, valamint a sportág életben maradjon hazánkban.

A nagy áttörést ismét az hozta, hogy Magyarország megkapta a 2016-os világbajnokság rendezési jogát, és vele együtt mi is az újabb bizonyítási lehetőséget, hiszen ettől a szezontól sikerült együttműködni Dohány Andreával, a sportág legelismertebb edzőjével, aki a svéd csapatot már hatszor vezette a világbajnoki címig és remélhetőleg szaktudásával még évekig segíti munkánkat.

A csapat 11-szeres magyar bajnoki címe, számos nemzetközi sikere mellett büszkék vagyunk arra, hogy 2016 óta folyamatosan a Világbajnokságon a középmezőnyében végzünk, és képesek vagyunk versenybe szállni a sportág legjobbjaival.

Persze a siker nemcsak azon a húsz sportolón múlik, akik jégre lépnek. A szövetség, az edzőink, a támogatóink és a szurkolóink nélkül nem tartanánk itt. Az általuk befektetett energia és munka teszi lehetővé számunkra azt, hogy nekünk már csak a tökéletes programok kivitelezésével kelljen foglalkoznunk. Hiszen egy csapat csak akkor lehet igazán sikeres, ha mindenki egyet akar: győzni.

Mindannyiunk célja legjobbnak lenni a legjobbak között. De csakis közösen, Team Passionként.